Els usuaris de l’R3, l’R4 i l’R12 de Rodalies es trobaran aquest Nadal que l’estació de la Sagrera estarà tancada i que la circulació ferroviària quedarà interrompuda entre les estacions d’Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal. El tall començarà el dissabte 21 de desembre i s’allargarà fins al diumenge 5 de gener, i el motiu són els obres de reforç que s’han de fer a l’interior del túnel d’Adif de la plaça de les Glòries.

Per pal·liar-ne els efectes entre els usuaris, Renfe i TMB han dissenyat un pla de transport alternatiu. Així, els usuaris de les línies R3 i R4 Nord tindran dues opcions: continuar el viatge amb l’L1 del metro, que durant aquest període reforçarà el servei amb tres trens més en hores punta els dies laborables, o bé agafar un bus llançadora entre les estacions de Sant Andreu Arenal, la Sagrera i el Clot-Aragó. Aquest bus prestarà servei tots els dies de les 6 a les 10 h i de les 16 a les 20 h, i tindrà una freqüència de pas d’entre set i vuit minuts.

En el cas de la línia R4 Sud funcionaran normalment fins a l’estació d’Arc de Triomf, i d’aquí es desviaran fins a Badalona, passant per l’estació de Clot-Aragó. També els trens de l’R12 circularan desviats pel Passeig de Gràcia i, per tant, no faran parada a Plaça Catalunya, Arc de Triomf, Sant Andreu Arenal i Torre Baró.

Pla alternatiu transport Sagrera

Servirà el mateix títol de transport

Per facilitar la feina als usuaris, s’ha acordat que els títols de transport no integrats siguin també vàlids durant aquest dies per accedir al metro a les estacions de Rambla de Just Oliveras, Sants Estació, Passeig de Gràcia, Catalunya, Arc de Triomf, el Clot, Fabra i Puig, Sant Andreu, la Sagrera i Cornellà Centre.

Tots aquests canvis s’explicaran en una campanya informativa que començarà aquesta setmana tant a les estacions de Renfe com del metro, en la qual participen més de 100 persones. Els usuaris afectats també disposen de dos telèfons d’informació: 900 410 041 i el 012.

Obres als túnels viaris de la plaça de les Glòries

La circulació de trens per l’estació de la Sagrera queda interrompuda per les obres de construcció del túnel viari de les Glòries. Aquest túnel va per sota de tres infraestructures viàries, una de les quals és el túnel per on passen els combois de l’R3, l’R4 i l’R12 i que ara, durant aquests dies de Nadal, s’ha de reforçar. Els treballs consisteixen a col·locar 46 bigues de reforç en un tram de 50 metres. Per fer-ho cal treure’n la catenària i, per tant, suspendre el servei de tren.

Prèviament, ja s’ha treballat en el reforç del túnel per on passa l’R2 i el túnel de l’L1 del metro.