Els termòmetres s’han enfilat aquest dijous, en plena onada de calor, però això no ha aturat algunes persones de visitar el Parc de Collserola, malgrat que la Generalitat ha recomanat no anar al medi natural aquests dies. Ciclistes i passejants no veuen cap perill a seguir fent les activitats que hi fan tot sovint.

De fet, els accessos al parc no estan tancats. Això ha fet que els visitants hi hagin accedit sense problemes. “Les carreteres no estan tancades. Jo crec que no hi ha cap problema per venir-hi amb la bicicleta”, ha explicat Albert Farrers, un ciclista que circulava per la carretera d’Horta a Cerdanyola. No detecten un perill imminent i consideren que si fos necessari, les autoritats ja restringirien més l’accés a la zona.

Ciclistes baixant per la carretera d’Horta a Cerdanyola.
Les carreteres no estan tancades. Jo crec que no hi ha cap problema per venir-hi amb la bicicleta
Albert Farrers
No fumo, no faig foc. Per això no crec que jo suposi cap problema d’incendi per a la serralada, no?
José Antonio Vicente

La Generalitat demana no accedir al medi natural

Atès el risc d’incendis i les altes temperatures, el govern català ha fet una crida a la ciutadania per evitar acostar-se al medi natural. Es demana especialment no fer activitats de risc a la muntanya. Des d’Interior han explicat que aquests dies “els bombers han d’estar pel que han d’estar. No han de fer rescats de muntanya”.

L’afluència general al parc ha baixat

Tot i la presència de ciclistes i caminants, en general l’afluència de gent al parc ha baixat aquest dijous. Els restaurants de la zona se’n ressenten i pensen que el cap de setmana encara hi haurà menys gent. “Nosaltres treballem amb ciclistes, fent esmorzars, sobretot el cap de setmana. Aquí és on ho notarem més”, es queixa Vicky Patricia Bolanos, de l’Asador Casa Juaco.

Els espais d’esbarjo estan deserts.