(ACN) Les restriccions i prohibicions establertes pel Govern de la Generalitat davant l’onada de calor i el risc d’incendi elevat han entrat en vigor aquest dijous en 279 municipis després que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) hagi publicat la resolució. Les mesures estaran vigents fins a les 0 h del 17 d’agost.

Restriccions en l’activitat agrícola

Des d’aquest dijous entren en vigor la suspensió de l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 10 i les 20 hores, excepte la recollida de la fruita, i la suspensió de les obres i intervencions en la xarxa interurbana de carreteres, excepte les que permeti Trànsit. També es limita la circulació del transport dins del bosc entre les 10 i les 20 hores i no es podrà circular amb mitjans motoritzats pel medi natural, excepte els residents.

Acampades i rutes

La resolució concreta la suspensió de les acampades i les rutes, i la restricció de les activitats de les cases colònies a l’entorn immediat. Tot i això, aquests dos punts entraran en vigor a partir de divendres al migdia. Els municipis afectats són aquells que estan en el nivell 3 del Pla Alfa.