sol i calor a l'estiu

L’onada de calor a Catalunya ja ens afecta de ple. Per això cal recordar alguns consells bàsics per evitar cops de calor i suportar les altes temperatures.

Protecció Civil elabora una llista de recomanacions: què fer i també què no fer a les hores més càlides del dia.

  • A casa

Per evitar que la casa se sobreescalfi, cal abaixar les persianes quan toca el sol i obrir les finestres de nit. És recomanable utilitzar un ventilador o aire condicionat. També ens podem refrescar amb una dutxa o amb tovalloles mullades i beure aigua fresca sovint.

  • Al carrer

Cal evitar sortir de casa a les hores de més calor. Caminar sempre que es pugui per l’ombra, portar roba lleugera, preferiblement de cotó, i una gorra o barret. És recomanable dur una ampolla d’aigua i beure’n sovint i mullar-nos la cara. Si ens aturem a descansar, que sigui en un lloc fresc o un espai climatitzat. També cal evitar fer exercici físic en les hores de més calor.

Piscines de Barcelona: horaris i preus
  • Cuidar els infants, la gent gran i els més vulnerables

Cal evitar que nadons, gent gran i persones amb malalties cardiorespiratòries surtin al carrer en les hores de més calor. També se’ls ha d’oferir aigua sovint. Protecció Civil alerta que els avis i els nens petits quan es deshidraten no tenen sensació de set.