Cotxes inundats per la DANA

Dilluns a la tarda Protecció Civil va desactivar l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) a causa de la previsió de pluja intensa a partir del migdia.

Aperitiu en forma de mànegues marines davant de Barcelona

Tal com apuntava la previsió, al llarg del matí de dilluns es van formar diversos nuclis de tempesta damunt del mar, molt a prop de Barcelona. A primera hora del dia es va veure una primera mànega marina davant de la costa central, poc abans del migdia se’n va observar una segona davant les platges de la ciutat.

La pluja es va intensificar abans del migdia a Barcelona, sobretot als barris de la part baixa, pròxims al mar. Durant la tarda i el vespre també hi va haver algun ruixat, però la precipitació va seguir molt dispar en funció dels barris.

Pluja intensa a la meitat est de Catalunya

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, va activar dilluns un avís de superació dels 20 litres/m2 en mitja hora sobretot a les comarques de la meitat est de Catalunya (comarques de Girona, Osona, el Vallès Oriental i el Maresme). Els xàfecs van anar acompanyats de tempesta i, localment, pedra.

El Meteocat també inclou el Barcelonès entre les zones afectades a la tarda i el vespre.

Recomanacions per a la pluja intensa

Protecció Civil recomana extremar les precaucions en la mobilitat al llarg de la tarda i el vespre, moment en el qual les precipitacions podran ser més intenses. També recomana evitar realitzar activitats a prop de rius, rieres i torrents, així com de passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades. També demana evitar els desplaçaments innecessaris allà on plogui amb intensitat.