El temps per la Castanyada 2021 i Tots Sants vindrà marcat pel pas de fronts força actius que podran deixar una mica de pluja a Catalunya i també vent, tot i que amb un grau d’incidència força diferent segons l’àrea geogràfica. Els tres dies festius tindran un temps molt canviant i insegur, amb estones de tot. Veurem algunes clarianes, però seran els núvols i el vent els protagonistes principals d’aquest cap de setmana llarg.

Fronts actius gairebé cada dia

L’anticicló que ens ha acompanyat durant bona part de la setmana es retirarà i obrirà les portes a diversos fronts que circularan per la península durant tot aquest cap de setmana llarg de la castanyada.

Els primers fronts actius, per a dissabte. Font: Metoffice

Seran fronts atlàntics que hauran descarregat bona part de l’activitat a l’oest de la península Ibèrica, però a Catalunya també arribaran amb activitat i, de fet, cada dia hi haurà la possibilitat de veure pluja en diverses zones del territori.

A més a més, aquests canvis de temps vindran acompanyats de vent aponentat, per la qual cosa s’espera un ambient molt poc fred.

Dissabte: el primer front

Dissabte amb molts núvols arreu i amb estones de cel totalment cobert. El es mantindrà molt més ennuvolat a ponent i els Pirineus, on podrà ploure durant el dia.

La pluja podria ser més continuada i abundant al vessant sud dels Pirineus i el prepirineu de Lleida.

La pluja també farà acte de presència a la resta del territori, especialment a primera i última hora del dia. La pluja serà més escarransida a la costa Brava.

Temperatura una mica més alta gràcies al vent aponentat i de sud-oest, que bufarà fort especialment als cims dels Pirineus i també a l’entorn del Montseny.

La nit de dissabte a diumenge (que serà també la del canvi horari), la pluja es podrà estendre a més comarques i abraçar bona part del territori, tot i que serà més escarransida com més cap a la costa.

Diumenge, 31 d’octubre, nit de la castanyada: Dia de treva

La pluja podria donar una treva llarga, cosa que podria fer de diumenge un dia força aprofitable. Malgrat tot, de bon matí encara pot caure algun ruixat feble al nord-est de Catalunya.

Tot i això, els núvols continuaran sent abundants i el vent manxarà encara amb més força, de sud-oest i especialment en cotes mitjanes i altes. Mal cap de setmana per fer muntanya.

La temperatura pujarà sobtadament tant de dia com de nit com a conseqüència d’aquest vent de garbí de moderat a fort i alguna màxima podria buscar els 22/24 ºC als indrets més càlids de la costa i el prelitoral.

L’ambient serà també molt suau en hores nocturnes. Sense fred nocturn, ni tan sols a l’interior o els Pirineus.

El meteograma indica la pujada de la temperatura fins diumenge i el descens posterior. Font: wetterzentrale

Dilluns, 1 de novembre: Un altre front farà baixar la temperatura

El dia de Tots Sants creuarà un altre front, que tornarà a deixar el cel molt ennuvolat arreu, tot i que també permetrà veure algunes clarianes, sobretot a la tarda.

La pluja tornarà a descarregar als Pirineus, prepirineu i alguns indrets de ponent i l’extrem sud del territori durant el matí i el migdia, tot i que seran ruixats passatgers i febles..

Igual que dies enrere, la façana costanera sembla que podria quedar-ne al marge, tot i que els núvols també cobriran el cel a estones.

Amb el pas del front, la temperatura començarà a baixar i es perfilarà una entrada d’aire fred que podria ser potent per als dies posteriors.

Recorda que es tracta d’una previsió que encara pot canviar una mica. Pots informar-te’n permanentment també al compte @btveltemps.