Amb l’arribada de la tardor i la baixada de la temperatura, arriba el temps de les castanyes. Tot i que per la castanyada és tradició menjar-les torrades a la paella, les podem consumir de moltes maneres: al forn, torrades a la paella, bullides o fins i tot com a ingredient d’un rostit. Aquesta fruita seca es considera molt saludable. Et descobrim els cinc beneficis que tenen les castanyes per a la teva salut.
1. Les castanyes mantenen el pes a ratlla
Les castanyes tenen només un 2,5 % de greixos i més d’un 50 % d’aigua. Això converteix aquesta fruita seca en una de les que menys calories tenen. 100 grams de castanyes contenen aproximadament 200 calories, molt per sota de les que trobem a les ametlles (579 kcal) o les nous (654 kcal). A més, té un gran poder saciant, per tant, la castanya és un producte ideal per mantenir el pes a ratlla.
2. Protegeix el teu cor amb castanyes
Les castanyes tenen un efecte cardioprotector, gràcies als greixos saludables i al seu contingut d’omega 3 i 6. Si pateixes hipertensió, has de saber que les castanyes són aptes per a tu perquè tenen poca quantitat de sodi i molta de potassi.
3. Ajuda el teu trànsit intestinal amb aquesta fruita seca
La fibra és fonamental per prevenir l’estrenyiment i mantenir un bon trànsit intestinal. Les castanyes són unes aliades perfectes per aconseguir aquest objectiu. 100 grams d’aquesta fruita seca tenen 6,8 grams de fibra, pràcticament una quarta part del que necessita una dona al dia.
4. Enforteix dents i ossos amb els minerals de les castanyes
Les castanyes són una font de calci i fòsfor, uns minerals que t’ajudaran a mantenir forts els ossos i dents. Per tant, aquesta fruita seca està especialment indicada per a persones grans i dones en edat de menopausa.
5. Vigila la forma de menjar castanyes, també afecta l’estómac
Si ets dels qui no poden menjar castanyes perquè et fan mal a l’estómac, t’interessarà saber que la forma de consumir-les afecta més del que penses. Les castanyes crues són riques en tanins, una substància que et pot provocar molèsties estomacals. Per evitar-les es recomana cuinar-les o abans d’ingerir-les, esperar de set a 10 dies un cop recollides. Així aconseguiràs que la fruita seca perdi una part dels tanins i el midó.