Panellets 2021

El Gremi de Pastissers espera amb optimisme la castanyada 2021. En 15 dies de campanya esperen vendre uns 250.000 quilos de panellets a Catalunya. Com és tradició, el més comprat amb diferència és el panellet de pinyons, tot i que cada any les pastisseries intenten sorprendre el paladar de la clientela amb sabors únics o innovadors. Tot i que és un dolç tradicional on hi trobem ingredients com l’ametlla, el coco, la xocolata i fins i tot la maduixa, la vainilla o el codony, hi ha pastissers que van més enllà.

Quines són les tendències en panellets aquest 2021? Te’n seleccionem cinc que hem trobat a diferents pastisseries de Barcelona perquè puguis escollir també alguns panellets innovadors i exòtics per aquesta castanyada 2021.

1. Panellets tradicionals amb formes innovadores

Ets un amant dels panellets de pinyons però t’agradaria innovar una mica aquesta castanyada? A l’Atelier Barcelona tenen la solució. Aquesta castanyada volen sorprendre’t amb la forma dels seus panellets. Han preparat els tradicionals dolços de pinyons i ametlles però els han donat forma de cub. No et pots perdre tampoc els panellets de canyella i llimona, els de figues i els de coco amb xocolata.

Panellets quadrats Atelier Barcelona
La pastisseria Atelier Barcelona proposa panellets de pinyons i ametlles en forma de cub

2. Un panellet d’avellana i bergamota

Si vols un panellet refrescant sense perdre l’essència d’aquest dolç tan tradicional a Catalunya, has de tastar el massapà d’avellana i bergamota que ha preparat la pastisseria La Cantonada. Està inspirat en el tortell de Reis amb el qual van guanyar el segon premi del concurs de tortells de reis de Catalunya. I si aquest gust no t’acaba de convèncer, t’interessarà saber que a La Cantonada tenen més de 20 varietats de panellets diferents.

panellet avellana i bergamota la cantonada
Panellet d’avellanes amb bergamota de la pastisseria La Cantonada

3. Tradició i innovació es barregen en un panellet de poma pink lady

La pastisseria Escribà et vol sorprendre amb un panellet que uneix els gustos més tradicionals amb la modernitat de la poma pink lady. Per fer aquest dolç, els pastissers han elaborat una crema amb el suc de la poma i l’han barrejat amb el seu clàssic massapà. Per acabar d’arrodonir el panellet, l’han decorat amb una peça de xocolata blanca.

Panellets Escribà
El panellet de poma pink lady és una de les novetats que prepara la pastisseria Escribà per la castanyada 2021

4. Pakaya, un panellet amb xocolata Tulakalum

Si vols un panellet de xocolata diferent, aquest és el teu. El pakaya està elaborat a base de massapà amb xocolata Tulakalum, caracteritzada per tenir un gran percentatge de cacau i un punt amarg, i rom Zacapa. Però la llista d’ingredients d’aquest panellet no acaba aquí. Quan el mosseguis, podràs sentir el sabor del caramel coulant. Si no pots resistir-te més i necessites provar ja aquest panellet, només has d’anar a La Pastisseria, situada al carrer d’Aragó, 228.

Capsa de panellets variats de La Pastisseria

5. La llimona de sempre, la modernitat de la xocolata blanca

A la pastisseria Canals intenten innovar cada any sense alterar el gust tradicional dels panellets. Si t’agraden els clàssics amb un punt de modernitat, aquesta castanyada 2021 no et pots perdre el panellet de llimona amb xocolata blanca. Té una base de massapà, fet amb la recepta tradicional de la pastisseria Canals, després li afegeixen perles de llimona confitades i un cop cuit al forn, el banyen en una irresistible xocolata blanca.