panellets
Foto: ACN

El Gremi de Pastisseria de Barcelona encara amb “optimisme” la venda de panellets aquesta castanyada, la primera sense restriccions després de la pandèmia. Els pastissers confien a recuperar els nivells de vendes del 2019 i preveuen vendre’n 250.000 quilos a tot Catalunya. Tot i això, l’encariment de la llum i la pujada de preus de les matèries primeres fa que els panellets siguin entre un 3 i un 5 % més cars. “Intentarem apujar-ho al mínim perquè arribi a tothom”, assegura el president del Gremi, Elies Miró.

Primera castanyada sense restriccions

Miró afirma que ara el sector “respira” amb la retirada de les últimes mesures, i després de passar un any i mig “difícil”. Tot i això, a Barcelona recorda que algunes pastisseries encara estan a afectades per la falta de turisme. A més, el fet que Tots Sants sigui dilluns i hi hagi tres dies de festa, facilita els desplaçaments a segones residències i això, segons el Gremi, beneficiarà les pastisseries de fora de les grans ciutats.

El panellet de pinyons, el més venut

El clàssic panellet de pinyons continua sent el més venut amb diferència. De fet, el Gremi calcula que tres de cada quatre panellets que es compren són de pinyons. Aquest any, el preu del pinyó ha baixat lleugerament, uns dos o tres euros el quilo, mentre que el de l’ametlla ha pujat. Entre els panellets clàssics també hi ha els de coco, bolet, castanya o cafè. Els pastissers, però, aposten cada cop més per la innovació i es poden trobar panellets amb gust de pera, gerds o cítrics, o amb formes de Halloween. Una altra tendència dels últims anys és que s’ha reduït la quantitat de sucre per fer-los més lleugers.