Els veïns de la Barceloneta ja comencen a preparar-se pel fort temporal que adverteixen els meteoròlegs: a Barcelona les ratxes de vent poden arribar fins als 100 km per hora. Aquest cop, però, estan preparats després de veure com un temporal durant el mes de desembre els va arrasar el passeig de la Barceloneta. Els danys materials van ser molt nombrosos, ja que l’aigua va acabar inundant pàrquings i portals del barri. Enretirar els mobles i mobiliari de les terrasses, dels balcons i de les finestres és la primera precaució que prenen els veïns. N’hi ha alguns, però, que van més enllà, i per evitar que vent, sorra o fins i tot aigua, puguin colar-se a l’immoble posen envans corredissos a les finestres, per protegir-ne els vidres, i també en col·loquen a les portes de balcons i terrasses.

Sacs de sorra com a dics de contenció

Les guinguetes de la platja, previngudes pel temporal, ja van sol·licitar una solució a l’Ajuntament per evitar que les ventades els fessin volar les parades. La proposta s’ha acceptat, i a la platja de la Barceloneta s’hi ha posat una vintena de sacs de sorra col·locats en doble fila que fan la funció de mur de contenció amb diverses funcionalitats: protegir les mateixes guinguetes, però també vianants, terrasses i restaurants del litoral. El consistori ja ha confirmat que els sacs romandran com a mètode de seguretat fins que el temps s’hagi estabilitzat.

Sacs de sorra

Un problema cada cop més freqüent segons els veïns

El Víctor, un dels veïns de la Barceloneta, fa anys que viu al barri i ja fa un temps que pren precaucions quan s’anuncien temporals. Amb els anys però, veu que la cosa va a més. “Veiem que això cada cop passa amb més freqüència”, explica, i afegeix que “això antigament només passava un cop l’any i ara passa dues o tres vegades”.

L’altra banda de la moneda: els surfistes

El col·lectiu que esprem al màxim aquest dies de temporal és el de surfistes. El fred i el vent fan que la platja quedi totalment buida i, a més, les ventades són el motor que necessiten per moure les planxes. Malgrat tot, l’Ajuntament ja ha activat el Pla bàsic d’emergència per advertir dels riscos d’apropar-se a les platges i prohibir l’accés a l’aigua i als espigons.