El fort temporal que afecta Barcelona ha obligat l’Ajuntament a tancar preventivament tots els parcs de la ciutat, incloent-hi la zona d’accés regulat del Parc Güell. És usual durant situacions de fortes ventades que alguns arbres es desprenguin del sòl i acabin caient amb la força del vent, o que se n’esqueixin branques. Per aquest motiu, i com a mesura de prevenció, l’Ajuntament ha optat per blindar les zones on se n’acumulen més. Aquest dilluns continuen tancats els parcs i també el Zoo de Barcelona.

Aquest diumenge el telefèric ha estat obert durant una hora, però després de veure que les ratxes de vent cada cop eren de més magnitud, es va decidir, a les 11 del matí, tancar-lo. Com que la previsió indica que la depressió durarà fins dimecres, tot indica que els parcs de la ciutat dimarts també romandran tancats. 

Aquesta és una més de les mesures que s’han adoptat a la ciutat i per seguretat mentre el temps no s’estabilitzi. També s’ha posat en marxa el Pla bàsic municipal d’emergència per advertir dels riscos d’apropar-se a les platges i als espigons.

De moment, els Bombers de Barcelona ja han atès 30 persones i el 112 ha rebut 14 trucades de persones que s’han vist amb dificultats pel temporal.

Les primeres conseqüències

En un edifici del carrer de Portugal, proper al Parc de la Pegaso, els Bombers de Barcelona han hagut d’actuar ràpidament per evitar que es desprenguessin els vidres dels balcons per la pressió del vent.

Bombers La Pegaso

A les Corts el vent també hi ha deixat afectacions. Moltes motos han estat envestides pel vent i han quedat tombades damunt de l’asfalt. I a més, s’hi ha vist també algun senyal arrencat.

Ventades rècord des del 2011 a Gràcia

De moment les ventades encara no han arribat als 100 km/h que els meteoròlegs advertien que es podien assolir. Malgrat tot, en algunes zones de la ciutat s’hi han apropat. Un lloc on ha passat ha estat a Gràcia, on s’han registrat unes ratxes de vent de 85 km/h, una xifra que no veiem en aquest barri des de l’any 2011. Al port, per exemple, la màxima ha estat de 91 km/h, la zona més compromesa per la seva proximitat al mar. Més cap al l’interior, al Raval, de 76 km/h.