Els lleons del Zoo de Barcelona han passat el coronavirus. Així ho ha revelat al programa ‘reset’ de betevé el director en funcions d’aquesta instal·lació, Juli Mauri. “Durant la segona part que hem tingut el Zoo tancat, els lleons han tingut covid“, ha explicat el responsable de l’equipament.

Mauri, això sí, ha volgut deixar clar que els lleons van ser “els únics” animals del Zoo que van passar la malaltia i que “ja estan curats”. A més, ha subratllat que “no ho poden transmetre al públic perquè necessites un contacte molt estret”.

Investiguen l’origen

Sí que, en canvi, és possible un contagi entre els animals i els seus cuidadors. De fet, el Zoo està investigant si els lleons es van encomanar del coronavirus pel fet d’haver estat en contacte amb un dels treballadors de la instal·lació que fos asimptomàtic. Aquesta sembla, ara per ara, la causa més probable de la infecció, si bé encara no està clar quin en va ser l’origen.

“Per a ells era com un refredat”

Segons ha explicat Mauri, el fet que els lleons estiguessin malalts es va detectar perquè “fem un seguiment constant”, que inclou la realització de tests d’antígens i serològics a tots els animals. Els primers símptomes, diu, van ser “que estaven esternudant o tossint“. No obstant això, el director en funcions del Zoo afirma que “per a ells era com un refredat“.

Els gats, possibles transmissors

Els animals poden tenir la covid i la poden transmetre, és clar que sí, això no vol dir que a ells els afecti més o menys”, ha manifestat Mauri. En aquest sentit, ha recordat que “hi ha molts gats que l’han passat i que ja són autoimmunes, però la poden transmetre“, contràriament al que apuntava fa uns mesos un estudi de l’IRTA-CReSA.

Els cavalls no poden transmetre el virus

Hi ha animals, però, que sembla que quedarien al marge de la cadena de contagi i de transmissió. “Des del primer moment, sabíem que els cavalls no poden contraure ni contagiar el coronavirus“, ha dit a ‘reset’ Laura Martínez, coordinadora d’activitats de l’Escola Municipal d’Hípica de Barcelona, situada a la Foixarda. Martínez també ha explicat que han patit una important “davallada d’ingressos“, la qual cosa ha portat la nova empresa que gestiona la instal·lació a deixar una part de la plantilla en ERTO total o parcial.

L’Aquàrium pateix un descens del 90 % de visites

El director en funcions del Zoo de Barcelona també ha parlat sobre els efectes de la pandèmia en l’economia de la instal·lació, que ha patit una davallada de fins al 60 % de la facturació. Una situació que han pogut resistir per la “fortalesa” que els dona el fet de ser una empresa municipal.

En canvi, L’Aquàrium de Barcelona viu una conjuntura força més complicada, amb una davallada del 90 % de les visites. El seu director tècnic, Patrici Bultó, ha explicat al ‘reset’ que “un 60 % del públic habitual són turistes” i que ara tenen un “públic molt limitat” per l’absència d’estrangers i pel confinament municipal. Bultó ha afirmat que l’empresa té “unes reserves importants“, però ha advertit que, tot i no estar en una situació crítica, sí que és “preocupant“.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a