Ha arribat el pont de desembre i uns quants dies festius abans de Nadal per a algunes persones. El pas de borrasques continuarà marcarant la dinàmica del temps: el vent i la sensació de fred seran protagonistes a bona part de Catalunya, així com les nevades cap als Pirineus, que podrien tornar després d’un diumenge amb una gran nevada.

A continuació expliquem el pronòstic diari del que queda del pont de desembre del 2021, actualitzat dia a dia, amb el festiu de la Puríssima i el Dia de la Constitució. Diàriament n’actualitzarem la previsió amb els darrers mapes.

La temperatura del migdia serà més alta i podrà superar els 15 ºC allà on pugi més.

Dimarts, 7 de desembre: jornada de treva

Possible jornada d’impàs entre dues borrasques. .

El vent encalmarà a gairebé tot arreu i, tot i que els núvols seran presents arreu, serà una jornada d’impàs i amb poques precipitacions i concentrades durant la segona meitat del dia al vessant nord dels Pirineus.

La cota de neu serà clarament més alta i podrà voltar els 1700 m.

Dimecres, 8 de desembre, Dia de la Puríssima: nou episodi de vent i neu

Nou episodi de vent general i intens a bona part del centre i sud del territori, on podrà bufar tan intens com diumenge.

S’alternaran sol i núvols, tot i que no hauria de ploure enlloc tret del Pirineu, on la nevada tornarà a activar-se a totes les cotes del vessant nord del Pirineu. A diferència de diumenge, és difícil que salti al vessant sud.

Trobaràs tota la informació del temps del pont de desembre sempre actualitzada en aquesta entrada, però també la tindràs a @btveltemps