vent a Barcelona

(ACN/Redacció) El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 330 trucades pel fort vent fins a les 13 h d’aquest diumenge al conjunt de Catalunya, gairebé un terç de les quals només des de Barcelona ciutat (106). De fet, la comarca amb més avisos ha estat el Barcelonès (124), seguit del Baix Penedès (34) i el Baix Llobregat (29). Per municipis, Barcelona és des d’on s’han fet més trucades.

A la carretera, les afectacions més greus es concentren a la comarca del Berguedà, amb carreteres tallades per neu i vent, com la BV-4024 a Bagà, la BV-4031 a Castellar de N’hug o la BV4243 a Berga. També s’ha hagut de tallar la C-28 al Port de la Bonaigua. Al llarg del matí també hi ha hagut talls a la GIV-4016 a Toses. També és necessari l’ús de cadenes a prop d’una desena de carreteres locals del Pirineu de Lleida.

Protecció Civil dona per finalitzada l’alerta per vent

Protecció Civil ha donat per finalitzada l’alerta del Pla VENTCAT. Durant l’episodi, s’han registrat 2.630 incidències relacionades amb el vent. La majoria de trucades han estat per risc estructural i obstacles, però cap d’aquestes per incidències greus. El Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat ratxes de vent de més de 100 km/h a Tosa d’Alp, El Perelló, Portbou i Ulldeter.

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya, d’altra banda, han rebut 150 avisos des de dissabte al vespre, sobretot per caigudes d’arbres o elements del mobiliari urbà.