ratxes de vent previst per diumenge 5 de desembre del 2021
ratxes de vent previst per diumenge 5 de desembre del 2021. Font: windy.com

Tot i que el sol ens acompanyarà durant bona part del cap de setmana i del llarg pont del desembre, la meteorologia també voldrà dir la seva a Barcelona en forma d’una ventada enèrgica prevista per a aquest diumenge, quan les ratxes podran superar els 70 km/h. Protecció Civil ha activat ja el pla ventcat.

El vent s’ha iniciat ja aquest dissabte

El pas d’un front entre la tarda i la nit d’aquest dissabte ha donat el tret de sortida a la ventada, que ja durant la tarda ha bufat intens.

A Barcelona també ja ens ha deixat els primers cops de més de 60 km/h tot i que de forma molt desigual al territori.

La ventada més intensa, diumenge fins el migdia

Els models meteorològics indiquen que el dia clau serà aquest diumenge. A Barcelona s’espera que el pic màxim es pugui donar durant el matí i fins ben entrat el migdia, amb cops que podran superar els 70 o fins i tot els 80 km/h, de mestral, a bona part de la ciutat però especialment probables a la part alta i al costat Llobregat.

A la resta de Catalunya el vent també ha de bufar amb molta intensitat i, alguns indrets dels Pirineus, l’Empordà, la costa Daurada i el prelitoral de Barcelona i Tarragona podrien assolir ratxes superiors als 100 km/h. Mal dia per fer muntanya, eviteu-la.

L’episodi de vent tindrà continuïtat tot el diumenge, tot i que a Barcelona el vent no serà tan intens a partir del migdia. A la resta de Catalunya es podria allargar fins dilluns al matí.

Avisos del Meteocat i alerta de Protecció Civil

Amb aquestes perspectives, el Meteocat ha emès diversos avisos per intensitat del vent, que abracen bona part del centre i sud del territori i que inclouen també Barcelona durant bona part de diumenge.

avís del Meteocat per diumenge 5/12/2021. Font: Meteocat

Protecció Civil té, a hores d’ara, el pla ventcat alerta, atesa la situació meteorològica que s’espera.