La majoria de platges de Barcelona han recuperat la meitat de la sorra que s’havia perdut amb el temporal Gloria, que va sacsejar la ciutat al gener i va deixar el litoral barceloní en molt mal estat. L’Ajuntament va advertir que seria difícil tornar a la normalitat abans de l’inici de la temporada de bany però la bonança meteorològica que hi ha hagut posteriorment, segons el consistori, ha permès recuperar un 50 % de la sorra desapareguda en un primer moment.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha detallat que la situació és millor de l’esperada tot i que és difícil predir si a l’abril, quan acostuma a començar la temporada de bany, s’haurà recuperat el “50 o 80 %” de la superfície a les platges. De fet, la borrasca va provocar una pèrdua mitjana de sediment del 30 % a les platges barcelonines, i en el cas de la del Bogatell va ser de fins al 50 %.

Danys estructurals greus a dics i espigons

Badia ha explicat que el major impacte del temporal Gloria ha estat a les estructures de dics i espigons, que presentaven esquerdes i en alguns casos hi havia hagut moviments. Després d’inspeccionar-los amb robots aquàtics, s’han detectat danys a les estructures que hi ha submergides a l’aigua i la reparació, segons el regidor, pot ser de milions d’euros.