El Govern espanyol farà una primera inversió de dos milions d’euros per reparar els danys ocasionats pel temporal Gloria a les platges de la província de Barcelona. Segons ha anunciat el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, aquest pressupost ―que es podria ampliar en funció de les necessitats de cada zona― servirà per restaurar les pèrdues de sorra a les platges, reparar els accessos, retirar la brutícia i rehabilitar els passejos. A tot Catalunya, el ministeri destinarà més de 5,7 milions d’euros per recuperar tot el litoral.

Declaració de zona catastròfica

L’Ajuntament de Barcelona fa unes setmanes va anunciar que demanaria a l’Estat la declaració de zona catastròfica pels desperfectes del temporal i ja està fent els tràmits. També està treballant per acabar de quantificar els danys que va ocasionar la borrasca al litoral. En un primer moment, l’alcaldessa, Ada Colau va valorar els danys de la borrasca a les platges barcelonines en 12,5 milions d’euros, en espera de tenir dades de comerços afectats de la zona litoral o saber els danys a zones submarines. El consistori va explicar que la recuperació de la sorra podria tenir un cost de tres milions d’euros, la de l’arbrat de dos milions i la del Port del Fòrum, cinc milions.

400.000 euros en mobiliari urbà

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) també va fer una valoració dels desperfectes. Va xifrar en 400.000 euros el pressupost per reparar els danys en el mobiliari urbà de les platges en l’àrea metropolitana: passeres trencades, plataformes de dutxes trencades o desfalcades (11), pals de megàfon (3), papereres (6), pals i xarxes de vòlei, i senyalització.