Un grup de voluntaris han dedicat el matí d’aquest dissabte a recollir residus de les platges de Barcelona per denunciar que cal un canvi en el nostre model de societat. Demanen posar fi als productes d’un sol ús, que generen una gran quantitat de plàstics i tenen un gran impacte en el canvi climàtic, i avançar cap a una economia circular en què es reutilitzin els materials i es reciclin els residus.

Hi han participat vuit entitats que, coordinades pel Centre de la Platja, han començat la recollida de residus a les 10.30 h des de dos punts diferents: la plaça del Mar (la Barceloneta) i l’espigó del Bogatell (platja del Bogatell). Els dos grups han anat avançant fins a trobar-se a l’espigó del Gas, on s’ha fet la classificació dels residus i han demanat a la població separar correctament la brossa per evitar que arribi a la sorra i el mar. En total, han recollit 110 kg de brossa.

Recollida de residus a les platges de Barcelona

Aquesta acció es fa un mes després del temporal Gloria, que va deixar les platges malmeses i plenes de brutícia. La imatge va impactar tant la ciutadania que els dies posteriors a la borrasca centenars de persones van acostar-se al litoral barceloní per fer una recollida voluntària dels residus. A més, cada any diverses associacions organitzen recollides voluntàries tant a la sorra com al mar per millorar l’estat de les platges i intentar conscienciar la població de la quantitat de brossa que arriba al litoral. En el cas d’aquest dissabte, hi han participat Proartso, Surfrider, Blue Salt School, Pure Clean Eart, El Peix al Plat, No Más Colillas, Plastic Attack i el Fons Mundial per la Natura (WWF).