Els tècnics municipals avaluen com rehabilitar l’escultura ‘David i Goliat’, que va caure a finals de gener a causa del temporal Gloria. No és la primera vegada que l’obra d’Antoni Llena, situada al Parc de les Cascades de la Barceloneta, té problemes amb el vent.

L’escultura està formada per una careta de grans dimensions sostinguda per tres potes. Precisament, van ser les potes les que no van aguantar les fortes ratxes de vent del Gloria i es van doblegar provocant la caiguda de la careta. Ara, el consistori està avaluant com abordar la restauració de l’obra, principalment per reforçar-ne l’estabilitat.

Problemes amb el vent des de l’inici

L’escultura ja va patir problemes amb el vent des de bon inici. De fet, aquests problemes van endarrerir-ne la inauguració. Posteriorment, l’acció del vent i la proximitat amb el mar, que origina oxidacions, han malmès l’obra. L’any 2005 ja es va fer una restauració, que va durar molt temps i va suposar el desmuntatge total de l’escultura. El 2007 es va haver d’intervenir novament per fer-ne obres de manteniment importants. Llavors, es van refer les soldadures, es van construir desaigües per evitar l’acumulació d’aigua a l’interior i es va protegir tota la peça amb resines.

Mentre s’estudia la manera de rehabilitar-la, l’escultura continua a terra i ja ha patit algunes pintades.