nit a l'Observatori Fabra
Foto: Alfons Puertas

Dijous 21 de maig l’Observatori Fabra no ha baixat dels 20,3 ºC i es posiciona com la primera nit tropical d’aquest 2020 al cim de la ciutat. També és la cinquena nit tropical més primerenca de la història de l’observatori, amb 116 anys de dades climàtiques.

Els anys més prematurs, en referència a nits tropicals, van ser el 1945 (15 de maig), el 1992 (17 de maig), el 1916 (19 de maig) i el 1942 (20 de maig).

Divendres, la segona nit tropical de l’any

Dimecres al vespre es va registrar la temperatura mínima diària a l’Observatori Fabra, concretament a les 21.20 h, i va ser de 18,4 ºC, segons el seu meteoròleg, Alfons Puertas. Això va ser així perquè en aquell moment va arribar-nos una massa d’aire humida a la ciutat, però després va entrar una massa d’aire més seca i va fer tornar a pujar la temperatura, de tal manera que a les sis del matí d’aquest dijous es registraven fins a 22 ºC a l’Observatori Fabra. Dijous això no va passar i es va mantenir l’aire sec i càlid durant tota la jornada.

La nit passada, la de dijous a divendres, el valor mínim a l’Observatori Fabra, de moment, és encara més alt que el d’ahir: de 21,1 ºC.

La nit tropical més primerenca de la història va ser la del 15 de maig del 1945. El més habitual és que aquestes nits tan caloroses no es donin a l’Observatori Fabra fins a la segona quinzena del mes de juny. L’any passat, per exemple, no es va registrar cap nit tropical fins al 20 de juny.