El Centre d’Acollida Assís fa una crida: “Necessitem gorres, ampolles d’aigua i cremes solars per repartir-les” entre les persones que són al ras. Ho ha dit Roger Fe, educador social de l’entitat, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Fe ha explicat que, just el dia de més calor, -aquest divendres s’espera una temperatura superior als 35 ºC– repartiran fruita a les persones que són al carrer -distribuïda pel Banc dels Aliments-. Segons ha detallat l’educador social d’Assís, el col·lectiu de persones sense llar “és dels més vulnerables a les onades de calor” i ha lamentat que “en les onades de fred se’ls presta molta atenció [pel que fa a l’atenció de les persones que dormen al ras] i no pas en les onades de calor”.

 

I ha destacat un problema més: “La salut”. Segons Fe, “les persones sense llar tenen problemes de salut que la calor accentua“, i ha concretat que alguns poden ser “insolacions, cremades o erupcions cutànies”.

El problema del problema: “Les solucions a curt termini”

Roger Fe ha explicat que, amb calor o amb fred, el sensellarisme és “un problema estructural que està expulsant aquestes persones” i demana una actuació conjunta “per part de les administracions”, principalment de tots els ajuntaments de l’àrea metropolitana. I ha alertat que, amb l’estiu, diu, “hi haurà entitats privades d’acollida que tancaran per vacances”. Molts dels qui els necessiten “s’hauran de buscar alternatives”, ha conclòs Fe.