apagada llum barcelona

Torna L’hora del planeta 2020, aquest dissabte entre les 20.30 i les 21.30 hores. És l’apagada mundial, l’esdeveniment anual que convoca l’ONG World Wildlife Fund (WWF) amb l’objectiu de reduir la despesa energètica i ajudar a combatre la crisi climàtica. Tot i que enguany és manté la tradició d’apagar els llums dels edificis i monuments més emblemàtics del planeta, la celebració al carrer serà substituïda per celebrar la iniciativa des de casa com a conseqüència de l’emergència global provocada pel coronavirus.

Les circumstàncies excepcionals d’aquesta crisi sanitària fan que la 13a edició de la campanya porti com a nom “Apaga el llum, tot anirà bé“, un missatge que l’organització ecologista ha volgut traslladar a tota la població per recordar que la salut de les persones està connectada amb la salut del planeta. Des de WWF demanen que, a partir de les 20.30 h s’apaguin totes les llums de casa i la gent surti als seus balcons i finestres amb les llanternes dels telèfons mòbils enceses.

Però l’organització ha volgut anar un pas més enllà i ha compartit a través de les xarxes instruccions per enviar el missatge “Apaga el llum, tot anirà bé” amb codi Morse utilitzant només les llums del mòbil. L’objectiu és que els ciutadans puguin compartir aquest llenguatge universal i fer una crida conjunta a totes les llars del món “d’unió i esperança”.

Durant aquesta hora, WWF emetrà a través del seu canal de Facebook Live actuacions en directe amb cantants com Amaral, Blas Cantó i l’actriu Clara Lago. D’aquesta manera, la iniciativa vol sumar-se a la campanya #JoEmQuedoACasa. Els impulsors de la campanya afirmen que, enguany, és més necessari que mai involucrar-se amb la iniciativa i expandir una consciència col·lectiva si volem detenir la crisi climàtica. Des de l’organització asseguren que els propers 10 anys seran clau per evitar els impactes del canvi climàtic i revertir la pèrdua accelerada de biodiversitat al planeta.

 

🔴Evento digital: #HoraDelPlaneta en casa 🔴Este año celebramos la #HoraDelPlaneta desde casa y hemos preparado mucho contenido para que la celebres con nosotros 🌎💪El 28 de marzo estaremos retransmitiendo en directo desde Facebook a las 20:15 📣¡No te lo pierdas!

Posted by WWF España on Wednesday, March 25, 2020