Premis Concurs Fotografia Mar
'Forat de cuc', Benjamín Yávar

Ja es coneixen les tres fotografies guanyadores del concurs internacional Un mar obert a tothom. El certamen l’ha organitzat la Fundació Barcelona Capital Nàutica en el marc de la Setmana del Decenni de l’Oceà, que se celebrarà a Barcelona del 8 al 12 d’abril i que tindrà diverses activitats per la ciutat i a la zona litoral.

Al concurs hi han participat 2.500 fotografies d’autors de més de 80 països. D’aquestes se n’han triat 25 finalistes que es podran visitar a l’exposició que s’ha instal·lat a la seu de la Diputació de Barcelona, a la rambla de Catalunya, fins al 25 d’abril.

Exposició ‘Un mar obert a tothom’ a la seu de la Diputació de Barcelona

‘Forat de cuc’, premi del públic

L’espectacular fotografia que encapçala aquest article ha estat la més votada pel públic. L’autor és el fotògraf i submarinista xilè Benjamín Yávar. La imatge va ser presa a les Filipines i s’hi veu un banc de sardines gegant, que sembla ben bé un forat que engoleix la dona que s’ha submergit a pulmó.

Yávar explica que amb la fotografia vol transmetre la gran bellesa de l’oceà, però alhora la seva fragilitat.

Una nedadora que no deixa la càmera

A la categoria de Catalunya la fotografia premiada ha estat la de la nedadora amateur d’aigües obertes Mar Galtés. És aficionada a la fotografia i ha batejat la imatge que li ha valgut el premi com ‘La millor piscina de Barcelona‘. A la instantània s’aprecia el front marítim amb la Torre Mapfre i l’Hotel Arts al centre.

Premis Concurs Fotografia Mar
‘La millor piscina de Barcelona’, Mar Galtés

Diu Galtés que sempre surt a nedar amb la seva càmera Gopro a punt, i anima tothom a gaudir d’un mar que encara està massa allunyat de molts barcelonins.

Un homenatge a la pesca, premi del jurat

Anar al mar‘ és la fotografia que ha merescut el premi del jurat, format pels membres de Barcelona Capital Nàutica, la fundació pública que ha nascut per donar suport a l’organització de la Copa Amèrica de vela. És obra del fotògraf portuguès António José Cravo.

Premis Concurs Fotografia Mar
‘Anar a mar’, António José Cravo