Golondrines Port Vell
Autor: Vicente Zambrano González

Las Golondrinas, les històriques embarcacions del Port de Barcelona, estrenarà una nova ruta en les properes setmanes centrades en la celebració de la Copa Amèrica de vela de Barcelona.

La previsió és que en una primera fase hi hagi un trajecte que entri en funcionament el dia 1 de maig i duri fins al 21 d’agost, just abans de l’inici de la competició, i que després es puguin veure les regates des de les mateixes golondrines.

Visita a les bases dels equips de la Copa Amèrica

La nova ruta serà una oferta diària i farà un recorregut pels sis equips que disputen la Louis Vuitton Copa Amèrica i que des de fa temps tenen instal·lada les seves bases al port de Barcelona.

Durarà aproximadament una hora i es farà una explicació històrica de la competició i un context dels diferents equips que la disputen. Les narracions estaran disponibles en sis llengües.

trajecte Golondrines Copa Amèrica
Trajecte especial Copa Amèrica de Las Golondrinas

L’empresa explica que aquesta ruta es farà a bord de les embarcacions Encarnación i María del Carmen, les dues, de l’any 1953.

Veure les regates des de les golondrines

A partir del 22 d’agost començarà la competició, primer amb les regates preliminars que hauran de determinar quin és l’aspirant que s’enfronta al Team New Zealand, el defensor del títol, i després amb la gran final. Las Golondrinas oferirà, segons ha pogut saber betevé, un servei per poder veure la competició des d’un lloc privilegiat, el mateix camp de regates.

Per poder seguir tota la competició, les embarcacions disposaran d’una retransmissió i pantalles. L’hora d’embarcació està prevista cap a les 14 h, perquè les regates se celebraran a les 14.30 h, aproximadament. Ara bé, que es facin o no dependrà del temps.

També s’oferirà poder seguir amb les golondrines les modalitats de la competició femenina, que s’estrena a Barcelona després de 173 anys d’història de la competició, i de la jove.