Eixample Respira considera que el Pla de qualitat de l’aire, horitzó 2027, que ha presentat el govern de la Generalitat, “és necessari i adequat”, però “poc ambiciós”. L’entitat s’ha reunit aquest dimecres amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, que els ha traslladat les principals línies del document, com per exemple, la prohibició dels vehicles amb etiqueta groga a la ZBE, a partir de l’1 de gener del 2028.

El portaveu de l’entitat, Jordi Elgstrom creu que el nou calendari suposa “un pas enrere”, perquè fins ara s’estava debatent prohibir-los el 2026 o el 2027. “El pla deixa de banda moltes coses. Necessitem un canvi ara, per la salut i pel clima”.

Reclamen un peatge urbà

Des d’Eixample Respira consideren que totes les mesures que es prenguin al conjunt de Catalunya per reduir la contaminació, “també suposaran millores per a l’Eixample”. Ara bé, creuen que és imprescindible implementar un peatge urbà a Barcelona, “tal com ja es fa a Londres des de fa 25 anys”. Insisteixen, també, a “treure les motos de les voreres” i fomentar la mobilitat en transport públic.