Boirines ben presents i enganxades al capdamunt de Barcelona, mentre deixa a la vista el Turó de la Rovira i del Carmel. Autor: Alfons Puertas

La previsió del temps per a aquest dijous indica un dia estable i tranquil, però amb alguns matisos o variacions respecte a dies enrere a tenir en compte. El cel assolellat i majoritàriament asserenat de l’interior de la regió metropolitana contrastarà i sobtarà amb l’ambient més tèrbol i entelat de la vora del mar, sobretot a darrera hora del dia.

  • 6 h: pocs núvols
  • 9 h: estones de cel enteranyinat
  • 12 h: més clarianes
  • 15 h: màximes més frenades, un pèl menys de suavitat
  • 18 h: tarda estable amb el cel entelat
  • 21 h: nit amb molts núvols baixos i boirines

Núvols baixos i boira a la vora del mar, a última hora

Dijous de cel ras i alguns núvols inofensius. A mesura que avanci el matí, més clarianes, tot i que els núvols alts deixaran un sol força esmorteït durant el dia. Temperatures mínimes a l’alça.

Al prelitoral, cel més ras i serè, amb alguns núvols prims esfilagarsats. Màximes semblants o una mica més elevades. Ambient primaveral.

A la resta de Catalunya, domini del sol amb pinzellades de núvols prims que tendiran a passejar-se pel centre i nord del país. Cel més velat, sense precipitacions enlloc del país.

Arran de mar, més boirines costaneres a partir del vespre arran de la diferència tèrmica entre la temperatura de l’aigua del mar encara força baixa i la temperatura elevada de la massa càlida que ens està arribant impulsada pels vents del sud.

Ventades reforçades havent dinat i fins al vespre al Maresme, la Selva Marítima i l’interior de Girona amb ràfegues puntualment superiors als 60 km/h. Temperatures màximes entre dos i cinc o sis graus més altes que dimecres. Ambient molt suau del prelitoral a l’interior.

Ambient contrastat entre la costa i l’interior

De mica en mica ens anem apropant al primer cap de setmana d’abril i per tant, com indiquen els últims mapes, és sinònim que queden pocs dies per viure l’episodi de temperatures desbocades més intens del que va del 2024 a Catalunya.

Però no tot són males notícies pel que fa als termòmetres, per bé que s’assoliran amb facilitat els 30 ºC a les comarques de Ponent i a la Catalunya Central s’assoliran els 24 i 26 ºC, l’ambient arran de mar serà sortosament ben diferent, més suau.

Fort contrast tèrmic, sobretot aquest dissabte, 6 d’abril, entre la marca dels 30 ºC de màxima de les comarques de Lleida i els 18 i 20 ºC que com a molt assoliran moltes viles costaneres.

No obstant això, el denominador comú de tot el país serà l’ambient calitjós i terrós amb motiu d’una altra intrusió de pols sahariana.