La platja de la Barceloneta és la quinzena millor platja del món, segons el rànquing que ha elaborat BeachAtlas, una “startup” amb seu a Londres, coneguda per les seves guies de platges. L’empresa acaba de publicar el Premi Platja Daurada 2024, amb una selecció de les 100 millors platges de tot el planeta i la de la Barceloneta ocupa la posició número 15. BeachAtlas ha triat aspectes com la festa i l’oci, o el fet de trobar-se en un barri històric.

Segons detallen a la descripció, la Barceloneta “és coneguda com el lloc més concorregut de la costa de la ciutat”. També destaquen que el barri és llegendari per les seves “delicioses tapes i mariscs, un reflex de l’arrelada tradició pesquera”.

Una llista amb un centenar de platges

La de la Barceloneta està entre les 20 primeres platges d’una llista de 100 espais d’arreu del món, molts dels quals són paradisíacs. És el cas, per exemple, de la platja de Bora Bora, a la Polinèsia Francesa —que ocupa la primera posició—, la Boulders Beach, a Sud-àfrica i la Waikiki Beach, situada a Hawaiï.

El temporal Nelson afecta de ple les platges de la ciutat

Tot i que la Barceloneta no va ser de les més afectades pel temporal Nelson, que va tocar de ple el litoral de Barcelona durant Setmana Santa, sí que va perdre molta sorra durant la borrasca. Es calcula que en total, les platges de la ciutat van perdre entre un 15 i un 30 %. L’Ajuntament demanarà ajuda al Ministeri de Transició Ecològica per poder reposar-la.