Tot i el respir, pel que fa a la temperatura tan alta, d’aquest primers dies de juliol la calor intensa tornarà entre divendres i el cap de setmana.

Calor moderada fins al 5 de juliol

El mes de juliol comença amb una temperatura força normalitzada per a les dates. La mínima oscil·la entre els 20 i els 23 graus mentre que la màxima no passarà dels 30. Aquest dimarts, fins i tot, encara podrà baixar una mica més, sobretot durant la nit. A partir de dimecres ja començarà a pujar una mica i dijous encara més, però dins d’uns valors raonables.

Torna la temperatura tòrrida

A partir de divendres, però, tornarem a tenir valors de 23 a 24 graus a 850 hectopascals (uns 1.500 metres d’altura) cosa que es traduirà en valors que podran superar els 35 graus a les zones interior de la ciutat i els 33 a prop de la costa. A més, a diferència de l’onada de calor de la setmana passada, hi ha dos factors que faran que la calor sigui més insuportable. D’una banda, l’efecte esmorteïdor del mar no es notarà, perquè l’aigua del mar és més càlida que la setmana passada; i, de l’altra, el fet que la humitat serà més alta i, per tant, la xafogor també.

Fins quan aquesta calor?

De ben segur molts us estareu preguntant, fins quan durarà aquesta calor? D’entrada som al mes de juliol, que estadísticament és el més càlid i sec de l’any aquí a Barcelona. Però to sembla indicar que la setmana vinent, a partir del 8 de juliol, el temps canviarà. Aquest canvi de temps podria deixar tempestes fortes i, el més important, un descens clar de la temperatura.