Al voltant de 6.000 hectàrees han cremat en l’incendi de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues. El foc està completament estabilitzat i els Bombers preveuen que estigui controlat aquest diumenge al vespre. 45 dotacions terrestres treballen en l’extinció de l’incendi, que es preveu que no es doni per finalitzada fins d’aquí a uns dies. La Generalitat ha informat que durant aquesta nit no s’han registrat revifades del foc però les altes temperatures obliguen “a mantenir la prudència”.

El de Ribera d’Ebre és un dels pitjors incendis forestals que es recorda a Catalunya a les darreres dècades. És una catàstrofe natural que deixarà una ferida oberta durant molts anys al territori i una altra ferida a la memòria de molts catalans, especialment els que viuen més a prop de la zona cremada.

L’equivalent a dues terceres parts de Barcelona

Mapa de la superfície cremada per l’incendi de la Ribera d’Ebre a les 7.30 h del 27 de juny del 2019 (font: Agents Rurals)

Fent números rodons, el terme municipal de Barcelona té una extensió de 10.000 hectàrees (10.215,9, concretament) amb la qual cosa podem dir que ja s’ha cremat l’equivalent al 65 % de la ciutat com a terme municipal, amb la serra de Collserola inclosa.