Alliberament de tortugues a la Mar Bella el passat juliol

L’Ajuntament ha encarregat que s’analitzi la sorra de les tres platges més properes a Sant Adrià de Besòs, per descartar que no hi hagi residus químics cancerígens, procedents del passat industrial de la zona, com a passat al municipi veí. Serien les platges de Llevant, la Mar Bella i Nova Mar Bella. Com ha avançat el TotBarcelona i ha pogut confirmar betevé, l’estudi va començar amb la recollida de mostres a la platja de Llevant a principis d’octubre, tot coincidint amb la finalització de la temporada de banys.

Es tracta d’una acció purament preventiva, per detectar o descartar la contaminació d’aquestes platges. L’Ajuntament preveu tenir els primers resultats, el de la platja de Llevant, de cara a finals d’any o principis de gener, per avaluar-los abans de continuar l’anàlisi de les altres dues platges.

Un estudi reivindicat per la plataforma Airenet

L’estudi respon a la petició de les entitats de la plataforma Airenet després que l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs detectés contaminació al seu litoral i el tanqués. Al juliol, Airenet va demanar a l’Ajuntament de Barcelona que s’investigués la sorra de les platges més properes al Besòs, tot recordant que es van construir abans dels Jocs Olímpics del 1992 en un terreny que abans era industrial, amb empreses químiques. Va portar aquesta reclamació al plenari de Sant Martí, on es va aprovar amb el vot favorable de tots els partits.