previsio del temps per dilluns 22 de novembre del 2021

La previsió del temps per a aquest dilluns indica l’arribada de les primeres pluges, en una setmana que es presenta amb diversos episodis de pluja abundant. Tot i que el dia fort d’aquesta setmana pel que fa a les precipitacions serà dimarts, aquest dilluns ja podrem veure alguns primers ruixats.

  • 9 h: insegur, amb risc de ruixats i també alguna clariana transitòria.
  • 12 h: molt carregat.
  • 15 h: cel gris i migdia molt fresc.
  • 18 h: els núvols cobriran del tot el cel.
  • 21 h: cel tapat, amb poc risc de pluja.
  • 0 h: esperant l’aiguada de l’endemà.

Matí: risc d’alguns ruixats

El matí de dilluns vindrà marcat pels núvols i la inestabilitat.

De matinada ha plogut en alguns barris i, de bon matí, encara hi haurà risc de pluja en qualsevol punt, tot i que seran molt més probables al nord de Barcelona i, especialment, a l’entorn del Maresme i el Vallès.

Tot i que no es descarta pluja a la resta del territori, el cert és que com més al sud menys probable serà, fins i tot encara amb alguna clariana transitòria que donarà pas ràpidament a un cel totalment cobert.

La temperatura matinal no serà especialment freda i serà difícil baixar dels 10 ºC a Barcelona.

Tarda: cel carregat, amb els primers plugims al sud

Les poques clarianes matinals donaran pas a un cel totalment tapat abans del migdia, cosa que farà que la temperatura màxima quedi clarament més baixa que la de diumenge.

La màxima difícilment s’acostarà als 13-14 ºC en un migdia i una tarda que seran frescos i humits.

Entrada la tarda i vespre podrà començar a ploure una mica, especialment al sud de Barcelona, tot i que de moment de forma dispersa i poc organitzada.

El plat fort, dimarts

El plat fort de la setmana arribarà dimarts, amb una borrasca que portarà vents de llevant i que es barrejarà amb l’aire fred en altura i ens podrà dur un episodi de pluja general i abundant.

A hores d’ara els mapes indiquen que la pluja podrà ser abundant i general entre el migdia de dimarts i la matinada de dimecres, amb vent moderat a fort i temporal marítim. La nevada serà destacable els propers dies als Pirineus.

La situació, que encara és incerta, podria no acabar de fer net en tota la setmana.