platja barcelona
Foto: Xavi Calvo

Durant tot l’estiu el mar ha estat molt càlid, però aquest agost ha batut el rècord de temperatura superficial del mar, amb un valor mitjà de gairebé 27 ºC a la Barceloneta. El meteoròleg Diego Lázaro va començar amb mesuraments marítims el 2006 i durant aquests 14 anys no havia registrat mai tants rècords successius en els seus mesuraments setmanals.

Com està el mar aquest inici de setembre?

La temperatura de l’aigua del mar a Barcelona segueix molt més càlida del que caldria esperar per aquest inici de tardor meteorològica. Concretament, a dia 4 de setembre, és de 26,4 ºC, vuit dècimes per sobre de la mitjana climàtica per aquesta setmana de l’any.

La lleugera baixada de la temperatura marítima, respecte al registre de la setmana anterior, ha estat propiciat pel darrer canvi de temps i no es descarta que una nova aportació de pluja, que ens arribarà sobretot dilluns, 7 de setembre, faciliti un altre retrocés dels mesuraments marítims dels propers dies. Malgrat això, la inèrcia del mar no és la mateixa que la de l’atmosfera i no es preveu cap gran canvi sobtat de la temperatura del mar.