El concepte “cat cafè” de seguida suggereix que es tracta d’un establiment on, a més de prendre una beguda calentona, estarem envoltats de gats. L’Espai de Gats, al barri de Gràcia, és com un somni fet realitat. Per als seus inquilins de quatre potes, una segona oportunitat per trobar una nova família.

Més que una cafeteria, una protectora

L’Espai de Gats és en realitat una protectora. Una associació sense ànim de lucre que rescata gats que han estat abandonats i que s’autofinança amb els guanys de la cafeteria. D’aquesta manera, els animals rescatats tenen un espai provisional mentre esperen ser adoptats i, a la vegada, es cobreixen les seves necessitats. L’objectiu és que hi estiguin el menor temps possible i trobin aviat una nova família que els estimin com es mereixen.

La millor manera de conèixer-los

Cada gat és un món i no tots tenen les mateixes necessitats. L’Espai de Gats és una bona manera de passar una estona amb ells i conèixer-los millor abans d’adoptar.

N’hi ha de més independents, de juganers, els que sovint demanen afecte i atenció, o directament amb costums peculiars, com és el cas de la Fanta, una “gateta-lloro” que li agrada pujar-se’n a les espatlles de la gent com faria el lloro d’un pirata. Tot això i molt més es pot experimentar de primera mà amb una visita per tal de veure quin dels gats estarà més a gust a casa nostra.


Cita prèvia

Al contrari d’una cafeteria convencional, a aquest cafè de gats és imprescindible reservar prèviament al seu web www.espaidegats.com. Si la intenció és adoptar, aquesta primera visitar servirà també com a primer contacte amb el gat i s’informarà del seu caràcter i les seves necessitats. També és una manera que la protectora conegui la persona, per orientar-la en el cas que mai no n’hagin tingut. Es tracta d’un procés de conscienciació, ja que tots aquests gats ja han estat adoptats i abandonats un cop a la seva vida i la seva nova família ha de ser la definitiva.


Amor a primera vista

De visitants de l’Espai de Gats hi ha també de diferents tipus. A banda dels que ja venen amb una clara intenció d’adoptar, hi ha els que acudeixen regularment a fer companyia als peluts i jugar amb ells perquè no estiguin sols.

Però també és bastant comú el cas de la persona que hi acut sense la idea d’adoptar i canvia d’opinió quan sorgeix una connexió amb algun dels felins. Ja sigui per trobar el membre nou de la família o per passar-hi una estona agradable fent companyia a aquests, en paraules de Pablo Neruda, “mínims tigres de saló”, l’Espai de Gats ens obre les portes a un món on ells són els protagonistes.

De vegades no venen amb la intenció d’adoptar, però sorgeix l’amor a primera vista
Montse Grau, presidenta de l’associació Espai de Gats