Un assalt el cap de setmana passat al centre d’esterilització de gats de carrer del Viver Tres Pins, a Montjuïc, va acabar amb la mort de dos gats i la fugida d’una quinzena de felins, segons han confirmat fonts de l’Ajuntament a betevé.

Segons el consistori, l’atac el va perpetrar una persona que havia accedit a l’espai després de trencar la xarxa metàl·lica que el separa de les instal·lacions adjacents de Parcs i Jardins. Un cop a dins, l’assaltant va matar a cops dos gats, mentre que la resta es van escapolir.

El Departament de Gestió i Protecció dels Animals ha presentat una denúncia a la Guàrdia Urbana perquè investigui els fets i cursi la denúncia als Mossos d’Esquadra o la fiscalia, atès que es tracta d’un equipament municipal.

L’equipament per esterilitzar gats de carrer es va posar en funcionament l’any 2009 i, segons el consistori, és la primera vegada que s’hi produeix un atac com aquest.

Junts condemna l’atac i demana explicacions

El Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona ha denunciat l’assalt a l’espai i considera que va tractar-se d’un “atac amb gossos”. El regidor Jordi Martí ha instat l’alcaldessa, Ada Colau, a aclarir en quines circumstàncies van produir-se els fets i també si el govern municipal té previst reforçar la seguretat de la instal·lació.