Un lloro, un tramvia i una licoreria del Poblenou van ser els protagonistes d’una divertida història a mitjans del segle XX.

Un regal insòlit

Al número 91 del carrer Taulat al Poblenou trobem un comerç amb una història molt peculiar. La Licorera, coneguda popularment com el El lloro del 36, va obrir al 1932, i quinze anys més tard els propietaris de l’establiment, van obsequiar un conegut arribat de Guinea Equatorial amb dues ampolles de licor. En agraïment, l’amic els va regalar un lloro.

Un lloro cap d’estació

Així que el 1957 un lloro gris guineà arriba a Barcelona i s’hi instal·la a la Licorera del matrimoni Ferreres. Situat  a la gàbia al carrer, davant de la parada d’inici i final de trajecte dels tramvies 36 i 52, va aprendre a reproduir el xiulet que indicava la sortida del tramvia. Molts veïns recorden les històries que explicaven com el ‘lloro del 36’ xiulava i feia sortir el tramvia abans d’hora.

Una història popular entranyable que ens explicava al 2017 la peculiar propietària de la licoreria, Júlia Cahué. que també recordava com, de sobte, s’escoltaven insults al carrer i ningú sabia d’on venien.

Una història popular que ens explicava en aquest capítol del ‘Va passar aquí’, la peculiar propietària de La Licorera, Júlia Cahué. Per tancar el relat, caldria afegir que quan el lloro més popular de Barcelona va morir, el van dissecar, i el trobareu a l’interior de l’establiment dins de la seva gàbia.