El dofí que es va localitzar dilluns al trencaonades de l’Hotel W estava molt dèbil i va morir poc abans d’arribar a la platja, quan personal de la Fundació CRAM l’estava assistint. “Va morir en els nostres braços“, explica la Fundació en un comunicat.

L’animal, que era un exemplar de dofí adult, s’havia vist poc abans de les set de la tarda. Nedava de manera circular i sortia sovint a respirar. Aquests símptomes, segons explica el CRAM, no són habituals i feien pensar que el dofí no tenia un bon estat de salut. A més, la força de les onades arrossegava l’animal i el va colpejar contra les roques diverses vegades.

Per tot plegat es va fer un dispositiu conjunt amb els Bombers, cossos de seguretat i membres del CRAM. L’objectiu era apropar-lo a la platja per poder tenir un espai segur i tranquil tant per a l’animal com per al personal que l’assistia. Tot i això, en aproximar-se a la platja el dofí va morir.

Des del CRAM expliquen que quan es troben cetacis encallats “no solen tenir un bon pronòstic”, ja que són animals que solen portar setmanes sense la protecció del grup i sense alimentar-se. En aquest cas, en fer-li la necròpsia, es va determinar que el dofí patia un problema bacterial al cervell.