Neix al Zoo de Barcelona una cria d’òrix blanc, un animal que es troba totalment extingit al seu hàbitat natural, a la franja del Sahel. En aquesta zona hi ha hagut una degradació de la sabana a causa de l’expansió de l’ocupació humana, amb la sobreexplotació dels recursos que això implica, i la caça furtiva, que n’ha provocat l’extinció.

És el tercer naixement d’aquesta espècie al Zoo de Barcelona en poc més d’un any, una situació que celebren des l’equipament. Creuen que és bàsic que continuïn naixent òrixs blancs en espais com aquest, ja que és l’única manera de permetre’n la supervivència.

No és l’únic naixement d’una espècie extingida en l’àmbit natural que hi hagut aquest mes al zoo. També ha nascut una cria de la gasela dama mohor, una subespècie de la gasela dama.

En aquest sentit, el Zoo de Barcelona reivindica la tasca que fa conservació de la biodiversitat. Per això, participen activament en el Programa Europeu d’Espècies en Perill, de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, i col·laboren en programes per reintroduir-los al seu hàbitat natural, com ara les reserves de Guembeul.