Interior de botiga de roba

Després de setmanes d’acumular pèrdues, la gran majoria de les botigues catalanes ja tornen a estar obertes. Aquest dilluns ha començat la segona setmana en fase 0 per al gruix del territori català, només tres regions sanitàries han entrat a la fase 1 (les del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu-Aran) i, segons la patronal de petites i mitjanes empreses, els comerciants han apostat per obrir en tots dos casos.

Segons el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, “el comerç ja no podia aguantar més tancat, han sigut unes setmanes molt dures pel sector” i afegeix que “durant tot el confinament hi ha molts comerços que no han deixat de funcionar i això ha demostrat que el sector és capaç d’adaptar-se a totes les circumstàncies”.

Molts comerços no han pogut obrir

Les dades recollides per la institució apunten que entre el 70-80 % dels comerços de la zona 0 han obert, mentre que als territoris que han entrat a la fase 1, el percentatge s’enfila al 90 %. Això, però, segons PIMEC, també posa de manifest que molts comerços no han pogut reobrir i que calen, per tant, més ajuts econòmics per donar-los suport. Celebren les ajudes que s’han aprovat fins ara, però consideren que no suficients per aixoplugar els més de 100.000 comerços que hi ha a tot Catalunya.