El Barça de bàsquet ja està preparat per reprendre l’activitat que va quedar aturada fa dos mesos arran del coronavirus. Aquest dilluns al matí tota la plantilla, llevat de Malcom Delaney, que tenia permís del club per absentar-se i ho farà més endavant, han passat les revisions mèdiques obligatòries que estableix el Consell Superior d’Esports per poder tornar a l’activitat competitiva professional.

 

En espera dels resultats per poder començar a entrenar-se

Cap a dos quarts de nou, els jugadors i l’equip tècnic han estat citats a Sant Joan Despí, on han passat els exàmens mèdics necessaris. Quan han acabat, el club els ha donat una bossa amb el material que hauran de fer servir quan tornin als entrenaments. Un cop el servei mèdic culer disposi dels resultats dels test realitzats avui, l’equip podrà començar a entrenar-se, primer faran una fase d’entrenaments individuals abans de poder fer les pràctiques conjuntament.

 

El campió de l’ACB en un play-off exprés

La Lliga Endesa ha decidit que enguany hi hagi campió i per això han dissenyat una fase final amb els 12 primers classificats en el moment de l’aturada decretat per l’estat d’alarma. Encara no se sap quan es podrà fer aquest play-off exprés, però sí que sabem que entre les ciutats que volen organitzar-lo hi ha Barcelona, que proposa fer-ho al Palau Sant Jordi.

 

I l’Eurolliga, què?

L’Eurolliga encara no ha decidit si continuarà la competició o no. Esperen l’evolució de la pandèmia arreu del continent per prendre una decisió abans de final de mes. El tècnic del Barça Svetislav Pesic va dir fa uns dies que el més imporant és la salut, que l’esport no és prioritari però que si la situació mèdica i sanitària millora, li agradaria poder acabar les competicions.