Miquel Pucurull té 82 anys i sis dels set dies que té la setmana surt a córrer. “Faig entre sis i 10 quilòmetres al dia”, apunta, i en aquells moments de felicitat i benestar és quan cavil·la molts dels tuits que fa al seu compte personal de Twitter (@Pucurull) en què explica els beneficis de fer exercici i esport a qualsevol edat.

“Córrer serveix no només per la part física, sinó també per la part anímica. Et provoca benestar i et fa sentir viu”, explica aquest jubilat i maratonià barceloní que acostuma a fer curses com la de la Mercè, de 10 quilòmetres.

La vellesa és una època en què, si t’ho saps muntar i tens salut, t’ho passes molt bé
Miquel Pucurull, jubilat i maratonià

40 anys corrent a diari

Pucurull va començar a córrer quan no era una moda ni els runners omplien la Diagonal: s’hi va posar ara fa 40 anys i amb l’únic objectiu de perdre pes. Però aquella sensació de benestar i salut va enganxar-lo, i encara ara, quan fa anys que està jubilat, córrer segueix sent un hàbit per a ell.

La jubilació, “si tens bona salut i tens gent al voltant que t’estima, és una època extraordinària”, opina, i mira de traspassar aquest missatge en les xerrades que fa a casals i centres de gent gran.

En aquestes trobades, anima els seus coetanis a moure’s, fer exercici, veure el futur amb il·lusió i gaudir de la vida, perquè “la vida és maca”.

A més, Pucurull és autor del llibre ‘Mai no és tard’ (Columna), en què explica la seva experiència i vivències. “La vellesa és una època en què, si t’ho saps muntar i tens salut, t’ho passes molt bé”, rebla.