La Brigitta Lamoure visita l’Espai de l’Immigrant, al Raval, on tenen seu diverses entitats, entre les quals La Caracola, una associació que ajuda dones desnonades i sensesostre del barri que estan soles i no tenen recursos suficients per mantenir-se.

El cas de la Virgínia

Una de les persones acollides per La Caracola és la Virginia. El 2010, la Virginia va comprar un pis amb el seu marit. Però van acomiadar-la de les dues feines que tenia i de cop i volta no podien fer front a la hipoteca, de manera que van desnonar-la.

Em vaig quedar al carrer i encara estic lluitant perquè em donin un habitatge digne”, comenta. Ara ja fa més de dos anys que viu a l’Espai de l’Immigrant amb una vintena més de persones en la mateixa situació que ella, però ara encaren un segon possible desnonament, perquè el local està ocupat i la propietat sembla que està a punt de vendre’l.


Amenaça de desnonament

Sobre el local de l’Espai de l’Immigrant, propietat de CaixaBank hi ha una amenaça de desnonament que afecta les dones de La Caracola i a la resta de col·lectius que ocupen la nau, com el Sindicat de Manters, l’Espai de l’Immigrant o el Sindicat d’Habitatge del Raval.

Família Barris

Tots els reportatges de de la Brigitta Lamoure a ‘La família Barris’

La Família Barris