No és la primera vegada que l’Ajuntament surt en defensa de la unitat antidesnonaments, que acompanya famílies a punt de quedar-se sense llar. Aquest dimarts, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha acusat els Mossos d’Esquadra d'”intimidar” dues treballadores del servei municipal que havien fet mediació al desallotjament executat a la Prosperitat, a Nou Barris. Segons Martín, agents de paisà les han identificades un cop han acabat la feina.

La regidora relata que, tot i anar amb l’acreditació del consistori, la policia les ha aturades mentre es dirigien, de nou, a l’Oficina d’Habitatge. “Em sembla una actuació injustificable, incomprensible, que no es pot tornar a repetir. S’han sentit intimidades“, critica Martín. L’Ajuntament agraeix la feina de la unitat antidesnonaments i ha demanat per carta “explicacions formals” al conseller d’Interior, Miquel Sàmper.

Polèmica per l’advertència del TSJC

Al febrer del 2020, l’alcaldessa, Ada Colau, ja va defensar la tasca d’aquest servei municipal davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En una missiva dirigida a la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso, destacava la tasca “encomiable” dels mediadors en un moment d'”emergència d’habitatge”. El TSJC havia fet un toc d’alerta al consistori i acusava la unitat d’entorpir l’execució dels desallotjaments.