La Casa de la Barceloneta 1761

acull, fins al 30 d’abril, la mostra “Fugint de les bombes”. L’exposició explica, amb testimonis de persones que ho van viure, la fugida de molts veïns del barri que temien per la seva vida arran dels continus bombardejos feixistes durant la Guerra Civil. Amb aquesta exposició s’inaugura la nova etapa de la Casa de la Barceloneta 1761, un equipament que va reobrir a principis de mes després de gairebé dos anys tancat.

La Guerra Civil a la Barceloneta

“Fugint de les bombes” fa una introducció genèrica de l’evacuació de la Barceloneta durant la Guerra Civil però també se centra en el testimoni de tres famílies. L’historiador Oriol López comenta que aquesta mostra “explica l’èxode que van viure moltes famílies de la Barceloneta fugint dels bombardejos feixistes”. López afegeix que “la Barceloneta, per la seva posició estratègica, entre el port i indústries importants com el Gas o La Maquinista, va ser una de les parts més afectades de Barcelona pels bombardejos aeris feixistes. Bona part del veïnat va evacuar el barri, se’n va anar del barri a la zona altra de la ciutat”.

Nova etapa

Amb aquesta mostra s’inaugura la nova etapa de la Casa de la Barceloneta 1761, un equipament que va estar tancat gairebé dos anys. La intenció és continuar treballant per recuperar la memòria del barri. La recuperació de la història del barri mariner es farà en col·laboració amb veïns i entitats.