Les portes de la Casa de la Barceloneta estan tancades des del juny passat. L’equipament, de gestió comunitària, va cessar l’activitat perquè l’associació que hi havia al capdavant es va dissoldre. Després que s’haguessin originat conflictes laborals amb la gestió de l’equipament, la junta de la Casa va dimitir i cap dels prop de 200 socis de l’entitat no va voler assumir-ne la gestió, la qual cosa va obligar a retornar la gestió a l’Ajuntament.

Mesos després, l’equipament sembla tenir una nova data per a la gestió veïnal: el proper mes de març. És el termini amb què treballa el districte, d’obrir-la a la primavera, però amb un altre tipus de gestió administrativa. La regidora del districte, Gala Pin, explica que “ara s’iniciarà un procés per a una gestió externa amb un acord amb les entitats” del barri. Una de les prioritats de la nova direcció ha de ser que “la programació de la Casa de la Barceloneta s’ha de decidir amb les entitats del barri“, remarca Pin.

Un espai de recuperació de la memòria

L’activitat de la Casa de la Barceloneta 1761 es va inaugurar el setembre del 2012, i des del primer moment s’havia gestionat de forma ciutadana. L’Ajuntament s’encarregava de finançar l’equipament, i una junta -escollida per assemblea- gestionava el centre. Aquest equipament és una reivindicació veïnal que ha tingut la voluntat de contribuir a la recuperació de la memòria del barri.