Fer una retrospectiva de l’obra que més d’un miler d’artistes han exposat al llarg de 200 exposicions era una feina titànica. Per això ‘Les escenes. 25 anys després’ ha fugit des del principi de les cronologies pròpies de les efemèrides i ha proposat una mostra viva i canviant, com ho és la pròpia creació emergent que des del 1994 habita La Capella. Les sis escenes programades fins al mes de juny aniran interaccionant i mutant amb l’entrada i sortida de peces de 33 artistes vinculats a aquest espai artístic del Raval.

 

Arrenca l’Escena 3

L’exposició va començar amb sis artistes, molts dels quals han anat desapareixent al llarg de les setmanes per deixar lloc a nous discursos i diàlegs. El mateix faran algunes de les peces de la segona escena que, a partir de dimarts 12 de març, deixen pas a les veus de l’Escena 3. June Crespo, Rasmus Nilausen, Laia Estruch i Jon Uriarte són alguns dels creadors que s’incorporen a la fotografia de grup coincidint amb l’equador de l’exposició.

La ‘House Party’ de Pau Magrané

Les escenes de l’exposició s’acompanyen d’una dimensió performàtica que en la segona tongada ha anat a càrrec de Pau Magrané. ‘AREA 51 House Party’ és una intervenció creada a partir dels enregistraments sonors del projecte PLOM que l’artista recull en els seus trajectes en tren i que aquí combina amb un recull dels èxits 2018 de l’emissora Màxima FM. Una peça lumínica no apta per a persones que pateixen epilèpsia.

 

Francesc Ruiz, a punt per a l’Escena 5

L’artista barceloní Francesc Ruiz va ser un dels primers a exposar a La Capella en els seus origens. La seva obra ha generat un llenguatge propi, el del ‘còmic expandit’, que ha transcendit les convencions del gènere. Els seus cèlebres quioscs han pres el pols a ciutats com Filadèlfia i el Caire i actualment s’inspira als carrers de Barcelona per a la seva intervenció en l’Escena 5 de La Capella.

 

‘Les escenes. 25 anys després’ ha estat comissariada per David Armengol, Sonia Fernández Pan, Eloy Fernández Porta, Sabel Gavaldon i Anna Manubens. Es podrà visitar fins el 23 de juny.