Barcelona pot presumir de tenir el millor cuiner de l’any 2022. És Fran Agudo, xef del restaurant Mont Bar, que s’ha proclamat premi Cuiner 2022 del Fòrum Gastronòmic Barcelona. El premi se celebra des del 2009 amb l’objectiu de destacar la feina de cuiners emergents que ofereixen propostes culinàries de qualitat basades en els productes de proximitat amb una cuina sostenible. La proposta d’Agudo va consistir en un nigiri de roger en el seu suquet. Sobre una base de picada de safrà el nigiri no està fet d’arròs, sinó de patata gelificada i el plat s’acaba amb una flor de fonoll i el suquet del peix.

Agudo és director gastronòmic de Mont Bar (Diputació, 220) i també del Mediamanga, l’altre restaurant del grup ubicat a tocar, al carrer d’Aribau, 13. Des de l’any 2020 és responsable de l’evolució de la carta dels dos restaurants i en coordina els equips de cuina. Quan va acabar els estudis el 2006, Agudo va fer una estada al Celler de Can Roca i, posteriorment, es va unir també en pràctiques a l’equip de Tickets, on va estar vuit anys. El 2014 va passar a ser-ne responsable de cuina i va aconseguir una estrella Michelin.

Primer Sol Repsol per a Mont Bar i Mediamanga

Al capdavant del Mont Bar i el Mediamanga també ha rebut reconeixements i aquest 2022 ha aconseguit el primer Sol Repsol. Ara hi podrà sumar aquesta última distinció, la de millor cuiner de l’any. Una distinció que premia la tria del producte, el seu refinament als fogons, la perfecció tècnica i la creativitat.

Agudo s’ha imposat a Adrià Bou, del restaurant gironí Terram; Jaume Marambio i Vicky Maccarone ,del restaurant Alapar, situat al carrer de Lleida; Manu Núñez i Carles Ramon, del també barceloní Besta; Lluc Quintana Terés, de Can Xapes, a Cornellà de Terri, i Jordi Tarré, del restaurant Prodigi.