Els coneguts com els Oscars de la gastronomia han premiat l’Osteria Francescana de Mòdena (Itàlia) com el millor restaurant del planeta en el transcurs d’una gala que ha tingut lloc a Bilbao. Precisament, dos establiments bascos -el Mugaritz (9), de Sant Sebastià, i l’Asador Exebarri (10), a Axpe, Biscaia- han quedat entre els 10 primers, i dos més -l’Arzak i l’Azurmendi- han entrat en els 50 millors. La gastronomia catalana, amb El Celler de Can Roca (Girona) com a màxim representant, s’ha vist catapultada fins al segon lloc, però destaca també la classificació que ha tingut el restaurant Disfrutar del carrer de Villarroel, 18è millor del món quan l’any passat ocupava la posició número 55.

L’èxit de la proposta dels cuiners Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, forjats als fogons d’El Bulli, ja havia donat fruits anys enrere, però sobretot va ser al novembre quan el Disfrutar va obtenir un dels màxims reconeixements possibles, amb l’obtenció d’una segona estrella Michelin.

Tickets baixa fins al 32è lloc

El Tickets, d’Albert, Adrià ha baixat set graons respecte al 2017, però es manté igualment molt amunt, al 32è lloc. Adrià rep aquesta distinció pocs dies després de ser reconegut com a millor cap de cuina del 2017 per la Reial Acadèmia de Gastronomia. Adrià és propietari del grup Elbarri, format per diversos restaurants, la majoria dels quals estan situats al barri de Sant Antoni.