MEY HOFMANN "Hoffmann és com una filosifia, és l'intentar fer les coses amb molt de respecte i sempre amb gran humiltat, s'ha de treballar però pensant que sempre es pot fer més" Amb aquesta actitud, Mey Hofmann es va convertir en un dels grans referents de la cuina, fent-la i ensenyant-la. Durant més de 30 anys la seva escola ha format tot de noves generacions de cuiners d'alt nivell. PERE CHIAS, president del Gremi de Restauració de Barcelona "tu sorties d'allà amb una coneixements molt més amplis del que t'¡estperaves, no s'acabava solament amb la cuina amb l'administració..., amb coses que per l'any que era, eren molt innovadores." ORIOL IVERN xef del restaurant Hisop "El fet que una escola d'hosteleria on hi ha alumnes treballant aconsegueixi en el seu restaurant una estrella demostra el nivell d'exigència i la qualitat de la formació que tenien els seus alumnes." Fins a cinc locals de Barcelona porten actualment la marca Hofmann. Això, sumat a l'escola, fa de la mort de Mey Hofmann una gran pèrdua per a la ciutat. PAU ARENÓS crític gastronòmic: "Perdem un actiu importantíssim per la cuina, per la ciutat però també per aquesta part femenina de la cuina, aquesta sensibilitat, aquesta dona en mons d'homes". Un dels seus locals és la pastisseria, un camp on la Mey Hofmann també va innovar. CHRISTIAN ESCRIBÀ "No fa tant de temps que s'han posat de moda i han perfeccionat la part de la pastisseria i la Mey va ser una pionera en aquesta camp, només fent-ho, sinó ensenyant-ho." Detalls com aquest són els que han contribuït a l'èxit creixent de la cuina catalana i barcelonina.

De pare alemany i mare catalana, Hofmann va estudiar diverses disciplines sense relació amb la cuina, però va acabar apostant per un sector del qual es va arribar a convertir-se en una referència. A més de l’escola que va fundar, regentava una pastisseria al carrer dels Flassaders, una terrassa a La Seca Espai Brossa, la Taverna Hofmann —carrer de Girona— i el Hofmann Bistrot —passeig de Sant Joan—. A més, ha publicat diversos llibres sobre cuina.

Les xarxes socials s’han omplert aviat de mostres de condol per la pèrdua de Mey Hofmann. En una entrevista a Barcelona FM, el xef Carles Gaig ha volgut reivindicar la tasca com a docent de Hoffman i s’ha mostrat colpit per la notícia. El Gremi de Restauració de Barcelona també ha expressat el seu condol a través d’un comunicat.

La sala de vetlla quedarà oberta dimecres, dia 4, a partir de les 12 h al tanatori de Sant Gervasi. El funeral se celebrarà al mateix tanatori dijous, 5, a les 13 h.