La cuina va esclatar en crits i aplaudiments. Eren dos quarts de set de la tarda. Gairebé havien passat 24 hores des que Jordi Cruz i el cap de cuina de l’Angle, Alberto Durá, van pujar a l’escenari del teatre Lope de Vega a Sevilla després d’anunciar-se que el restaurant sumava la segona estrella Michelin a l’edició 2020 de la guia. Els companys havien esperat pacientment que els dos xefs tornessin de la capital andalusa per poder felicitar-los. Una felicitació per l’esforç, perquè tots saben el que costa aconseguir una estrella. Segons Jordi Cruz, la segona s’ha fet esperar molt: “Són 12 anys de picar pedra, de treballar molt i sempre a l’ombra de l’Àbac. L’estrella anirà molt bé perquè l’Angle estigui situat on es mereix”.

El Cinc Sentits recupera l’estrella

El mapa barceloní de restaurants reconeguts amb estrella s’ha ampliat amb l’entrada del Cinc Sentits, que ha recuperat l’estrella que va perdre l’any passat per haver-se canviat d’ubicació. Quan va reobrir, els examinadors de la ‘Guia Michelin’ ja havien recorregut tots els restaurants. El xef Jordi Artal s’ha congratulat d’haver recuperat la distinció, i la considera com un reconeixement a la feina que fan. A més, afirma, “aquest reconeixement marca la diferència de cara al client“.

La primera estrella per al restaurant Aürt

L’altra entrada nova a la guia amb una estrella és la del restaurant Aürt, amb Artur Martínez. El xef explica que l’Aürt, a l’Hotel Hilton Diagonal Mar, és la maduració del projecte que va encetar a Terrassa amb el restaurant Capritx. Martínez recorda quan “no hi venia ningú i ens costava pagar les factures i als treballadors”. Ironitza dient que “allò sí que era treballar sota pressió”. Destaca que el secret de l’èxit són moltes hores de dedicació: “Molt sacrifici que pateixen sobretot la família, els amics i l’equip. Jo no me n’adono. Soc un friqui de la cuina. M’encanta el que faig”. Preguntat sobre el panorama gastronòmic barceloní assegura que està passant per un moment “molt interessant que es mereix més reconeixement. Hi ha un moviment únic, una quantitat de talents únic al món. No posem veu a tot el que està passant!”.