El Gremi d’Hotels de Barcelona i l’Institut Català del Vi organitzen del 16 al 22 de setembre la vuitena edició d’Hotels amb DO. 22 hotels emblemàtics i amb història ofereixen tastos de vins amb denominació d’origen catalana a càrrec de prestigiosos sommeliers i productors. Una possibilitat de descobrir les característiques, aromes i sabors dels vins del territori en alguna de les 44 sessions programades.

Els tallers tenen un cost de 15 euros i es podrà escollir entre aquells que exploren les diferents denominacions d’origen catalanes i d’altres opcions més singulars com ara la presentació del Most Festival, a l’NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón, el tast de la Guia de Vins de Catalunya al Pullman Barcelona Skipper, o la Riedel Experience, al Mercer Hotel Barcelona, que és un tast de vins amb diferents copes Riedel. Tots els participants als tallers rebran una invitació per la 39a Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Les inscripcions es poden fer al web mesqhotels.cat, en què també es detalla el contingut de cadascuna de les sessions.

DO Montsant a l’Hotel Sofia

Els vins de la Denominació d’Origen Montsant participen un any més, i seran presents a l’Hotel Sofia, els dies 17 i 19. L’espai escollit és el restaurant IMPAR. A les dues sessions es podran tastar sis referències de la DO Montsant, en tastos guiats que permetran als assistents conèixer més a fons els projectes de zonificació de la DO, així com les característiques de les seves varietats més emblemàtiques, les garnatxes i les carinyenes.

Tast de la DO Terra Alta a l’hotel H10 Marina

Si el que es vol és conèixer millor la DO Terra Alta, les sessions se celebraran el dimarts 17 i el dimecres 18 a l’hotel H10 Marina, que obrirà les portes del restaurant Dionissos per als qui vulguin gaudir de la garnatxa blanca de la Terra Alta a Barcelona. Els tastos seran guiats per Jordi Rius, secretari tècnic de la DO Terra Alta, i els assistents podran degustar fins a sis referències vinícoles i alguna altra sorpresa― elaborades majoritàriament amb garnatxa blanca, la varietat estrella de la DO Terra Alta.

Per arrodonir l’experiència alguns hotels han organitzat Sopars amb DO: presenten menús especials per poder tastar els millors vins catalans.